دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


جدیدسال بهره وری ودرامدم

؟برای اینکه دیر فرسودگی

سال نو مبارک

خودتان فرمانده و سکاندار

افزایش بهره وری از خود و

من اصفهان را با انتخاب در

دکترمحمداذربایجانی کیست

اتحاد وهمکاری ما با مقام

حق اصفهان وزاینده رود جر

انتخاب ما الگوی منطقه

صرع در زنان

مشكلات خاص خانمها در صرع عادت ماهانه
بعضی از زنان دریافته اند كه حملاتشان درست قبل یا در دوران قاعدگیشان رخ می دهد. اكثر زنانی كه متوجه تاثیرات دوره قاعدگی در حملاتشان هستند، می دانند كه در هر زمان دیگری نیز ممكن است دچار حمله شوند، اما میزان بروز این حملات در حوالی زمان عادت ماهانه بیشتر است.هنگامی كه خانمی تنها در حوالی زمان قاعدگی دچار حمله می گردد، این نوع صرع به عنوان "صرع قاعدگی" شناخته می شود.

دلیل این مساله هنوز به طور كامل روشن نیست، این حالت ممكن است ناشی از تغییرات هورمونهای جنسی (استروژن و پروژسترون) در زمان قاعدگی و یا در اثر افزایش مایعات بدن در این زمان باشد.برای بعضی از این افراد، افزودن برخی از داروها در هفته قبل از دوران قاعدگی می تواند مفید باشد كه در هر حال انحام این كار باید طبق دستور پزشك صورت گیرد.

جلوگیری از بارداری
زنان مبتلا به صرع می توانند از همه روش های مرسوم جلوگیری استفاده كنند. از آنجا كه امروزه روشهای موثر جلوگیری در دسترس می باشد، داشتن فرزند به صورت امری انتخابی درآمده است. زنان مبتلا به صرع می توانند از همه روش های مرسوم جلوگیری استفاده كنند، كه متداولترین آنها قرص ضد بارداری می باشد. طبق شواهد موجود، قرص های ضد بارداری هیچگونه تاثیر نامطلوبی بر روی صرع ندارد. اما داروی ضد صرع می تواند روی سوخت و ساز این قرصها تاثیر بگذارد و اثر آن را كاهش دهد.

یعنی مصرف همزمان قرص های ضد بارداری و داروی ضد صرع، می تواند اثر قرص ضد بارداری را تا حد كم كند.اگر داروهای ضد صرع مصرف شده، حاوی آنزیمهای القا كننده كبدی نباشد، قرص های ضد بارداری تركیبی با مقادیر كم هورمون استروژن، معمولا اثر خوبی خواهند داشت. داروهای ضد صرعی كه آنزیمهای القا كننده ندارند، شامل: سدیم والپروات (اپیلیم)، اباترین (سابریل)، كلوبازام (فریزیوم)، گاباپنتین (نئورونتین)، اتوسوكسیمید (زارونتین)، توپیرامات (توپاماكس) و پیراستام (نوتروپیل) هستند و داروهای ضد صرعی كه آنزیمهای القا كننده دارند شامل: فنوباربیتال، پریمیدون (مایسولین)، فنی توئین (اپانوتین) و كابامازپین (تگرتول) می باشند.

دیدن هر لكه خون بین عادت ماهانه می تواند نشان دهنده این باشد كه مقادیر هورمون استروژن كافی نبوده است. در صورت مشاهده این رخداد باید احتیاط های لازم (استفاده همزمان از یك روش دیگر جلوگیری از بارداری) به عمل آید. در چنین مواقعی احتمال دارد كه نیاز به افزایش استروژن وجود داشته باشد. در این شرایط، افزایش میزان بروز عوارض جانبی استروژن با مقادیر بالا، چندان در نظر گرفته نمی شود. چون در این وضعیت، قرص ضد بارداری با سرعت بیشتری توسط بدن از بین می رود.

حتی با وجود استفاده از تركیب با مقادیر بالای استروژن، اثربخشی قرص ضد بارداری در مقایسه با زمانی كه بدون داروهای القا كننده مصرف می شوند، كاهش خواهد یافت. با این حال اثر آن با روشهای دیگر قابل مقایسه است.مسائل مربوط به قرصهای ضد بارداری با مقادیر پایین نباید در كل نشانه نامناسب بودن این قرص ها برای زنان تلقی شود.قرص های ضد بارداری هیچگونه اثر نامطلوبی بر روی صرع ندارد. در هر حال در زمان تجویز قرص های ضد بارداری برای زنان مصروع، می بایست عوامل خطرزای دیگر نظیر سن، چاقی، افراط در سیگار و غیره را در نظر گرفت.

بارداری
اگر خانم مبتلا به صرع، بخواهد صاحب فرزند شود> چه اقداماتی برای پیشگیری از به وجود آمدن هر نوع مشكل در این زمینه ضرورت دارد؟در این مورد ملاحظات ویژه ای وجود دارد، اما با راهنمایی و كسب اطلاعات مناسب، قسمت اعظم مشكلات، قابل حل خواهند بود. برای یك خانم مبتلا به صرع، ضرورت دارد قبل از بارداری و در غیر اینصورت در دوران بارداری در اسرع وقت برای كنترل دقیق صرع خود تحت نظر یك پزشك متخصص قرار گیرد.

اگر خانم مصروعی كه داروی ضد صرع مصرف می كند، تصمیم به بارداری بگیرد، باید قبل از آن خوردن اسید فولیك مكمل (۴ تا ۵ میلی گرم در روز) را شروع كند، زیرا ثابت شده است كه مكمل اسید فولیك قادر است خطر به وجود آمدن اختلالات عصبی در جنین را كاهش دهد


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، خیابان پارس دوم ، مجتمع مریم ، واحد 46
تلفن : 32347879 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صرع و درماناثرات شیشه و کراکبیماری صرعچطور نامزد ریاست جمهوری یازدهم اسفندنماینده شمارويكردي نو به پيشگيري ازپیشگیری ازاعتیاد و مبارزآمیزش جنسی در فقه اسلامیحاکمیت حقتعالی حق سالاریآیا هنوز هم کسی هست بگویدشیشه خطرناکترین ماده مخدصرع و دلایل صرعسالم سازی مجلس کار یک پزشخدا ومردم اصل نظامندمجلس دوازدهممجلسمردم ایران شاد باشیدصدا وسیمای سایتسوالات پزشکیمشاورهمراحل رسیدن به خواسته ها ایمان ، نیرویی که کوه هاررای شما ملت به من امانتی افرادموفق چه ویزگی های ماسلام :حوزه - دانشگاهاز وابستگی به وارستگیاآیا میدانید من کاندید ممقالات انگلیسیپیامهای کاربرانمطالب و مقالاتراههائی برای تصمیمگیری دزوجهای خوشبختراه حل آسيبهای اجتماعی اکی دیر میشه ؟وضعیت اعتیاد در ایرانخانواده و اعتیادهیچ وقت هیچ چیزوهیچ کس راتنها مرجع مجاز برای صدور رويكردي نو به پيشگيري ازسایتهای دیگرعوامل خطر در ابتلای اعتياعتیاد از دیدگاههای متفاصفحه اصلیاعتیادآیا جدائی همیشه بهترین رمنافع درمان اعتیاد با متاختلال جنسی در مرداناعتیاد و مشروبات الکلی